ИАБ Банер

ИАБ Македонија ги објави најновите Огласувачки стандарди.

Овие насоки се сеопфатни препораки за рекламирање на различни дигитални формати вклучувајќи веб-сајтови, мобилни апликации, социјални медиуми како и нови дигитални искуства како виртуелната реалност и augmented reality.

Насоките за стандардни рекламни формати се ажурирани за да ги вклучат LEAN принципите на лесни, шифрирани, AdChoices поддржани и ненаметливи реклами, во сите свои формати. Новите рекламни единици ја препознаваат различната потрошувачка на потрошувачите, особено со мобилните уреди со екран на допир и воведуваат флексибилна рекламна големината, па рекламите можат да се прилагодат на различните големини на екранот на уредот.

Целиот документ можете да го погледнете тука:
ИАБ Огласувачки Стандарди

Апликација за членство во IAB Macedonia

Аплицирајте тука

Биди во тек со IAB Macedonia активности