За нас

Interactive Advertising Bureau (IAB) е светска организација за унапредување на дигиталниот маркетинг. Основана е 1996 во Њујорк а во моментов има 43 ИАБ лиценцирани канцеларии кои работат во земји ширум светот и една регионална IAB канцеларија, во Европа.

IAB здружението во Македонија е отворена 2012 година, а во него членуваат голем број на маркетинг агенции, медиуми и компании кои се залагаат за развој на дигиталниот и интерактивниот маркетинг во земјата.

Како дел од глобалната iab мрежа, оваа асоцијација има за цел:

  • да ги спои професионалците од областа на Маркетингот;
  • да го унапреди дигитаниот маркетинг во Македонија;
  • да го зголеми огласувањето преку дигитални медиуми преку обуки предводени од лидери во индустријата;
  • Да постави стандарди за дигитално огласување на пазарот и мерења да податоците во врска со истото;
  • Да организира семинари, подиумски дискусии, трибини, конференции со теми од областа на дигитални медиуми;

 

 

Извршен одбор:

Борис Ефтимовски – претседател

Mail: boris@marketing365.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/eftimovski/

Дарко Лазаревски – потпретседател

Mail: editor@kajgana.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/dlazarevski/

Никола Анчевски – генерален секретар

Mail: Nikola.ancevski@ovation.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nikola-ancevski-b955831a/

Дамјан Дано

Mail: arsovski@iwmnetwork.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/damjandano/

Ира Бабиќ

Mail: ira.babic@brandunion.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/irababic/

Игор Поповски

Mail: igor@crnobelo.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/igorpopovski/

Сашка Николова

Mail: s.nikolova@mediaplan.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/saska-nikolova-653a9a3/

Ненад Ристовски

Mail: nenad.ristovski@zenithmedia.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nenad-ristovski-875257b/

Мери Шешо

Mail: Meri.shesho@mccann.com.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/merishesho/

 

Надзорен Одбор:

Јане Бајалџиев

Mail: bajaldziev@httpool.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jane-bajaldziev-0134072/

Александра Илиевски

Mail: Aleksandra.ilievski@directmedia.mk

LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/aleksandra-ilievski-10112a99/

Наталија Јовановска

Mail: Natalija.Jovanovska@universalmedia.mk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/natalijajovanovska/

Апликација за членство во IAB Macedonia

Аплицирајте тука

Биди во тек со IAB Macedonia активности